https://www.chameleonracks.gr/image/cache/catalog/blog/sotm/sotm-1170x600.jpg
user image

Sotm mT-1000


Sotm mT-1000 Review | Ρεύμα με αυτοπεποίθηση ΤΕΣΤ ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ 6-θέσεων Ειδικό φίλτρο

Ρυθμιζόμενες ακίδες

Last updated Απρ 25, 2020

Μια αποτελεσματική λύση τροφοδοσίας των συσκευών μας που βάζει το ρεύμα σε τάξη. Εκτός από τους διάφορους φορτιστές για τις συσκευές μας, το πιο απαραίτητο ηλεκτρολογικό αξεσουάρ σε κάθε σπίτι είναι το πολύπριζο.

Το βλέπεις παντού, είναι εξαιρετικά χρήσιμο και είναι η μόνη λύση για την αύξηση των πριζών μας.Πόσο μάλλον σ’ ένα στερεοφωνικό ή home cinema σύστημα όπου οι συσκευές είναι πολλές σε αριθμό και πεινασμένες για πρίζες και ρεύμα.

Το πολύπριζο, με ή χωρίς φίλτρο ρεύματος, είναι το πρώτο «δομικό» στοιχείο (μαζί) με το ρακ που θα πρέπει να έχεις για να ακούσεις μουσική. Ευτυχώς η αγορά έχει πολλές λύσεις σε μορφή πολύπριζου, από εξωτικές και πανάκριβες υλοποιήσεις έως απλές σε μορφή «μπάρας».

Πόση όμως βελτίωση στον ήχο του συστήματός μας επιφέρει ένα καλό πολύπριζο;

Αυτό είναι υπόθεση σχολαστικών ακροάσεων και ταιριάσματος με τις συσκευές μας, ενώ εισέρχεται και ο παράγοντας «καλώδιο ρεύματος». Όλη αυτή η αλυσίδα του ρεύματος καθορίζει σημαντικά και την τελική ποιότητα του ήχου μας.

Το ρεύμα είναι ένας «ζωντανός» προάγοντας που επηρεάζει τον ήχο μας, θα πρέπει όχι μόνο να συμφιλιωθούμε μαζί του αλλά και να αποκωδικοποιήσουμε τα τερτίπια του. Διαφοροποιείται με την περιοχή, με τις ώρες, με τον καιρό και τις εποχές, αλλά και με την διάθεση της ΔΕΔΔΗΕ.

Και μαζί του διαφοροποιείται και ο ήχος μας. Επομένως ένα καλό πολύπριζο είναι μονόδρομος αν θέλουμε να κατακτήσουμε τα όσα πολλά μας υπόσχεται σε ήχο ο κατασκευαστής της συσκευής μας.

Ένα τέτοιο, τίμιο, προσεκτικά κατασκευασμένο και χορταστικό πολύπριζο δοκιμάζουμε εδώ. Έχει καταγωγή από την Νότια Κορέα και είναι προϊόν της Sotm, μια εταιρίας που εξειδικεύεται στα ψηφιακά και επομένως γνωρίζει περί θορύβων.

Πρόκειται για το mT-1000 που είναι τύπου μπάρας μήκους 526 χιλιοστών, κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο για να θωρακίζεται από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και θορύβους.Στο επάνω μέρος του υπάρχουν έξι πρίζες σούκο της γερμανικής ABL, που ιστορικά (το 1925) δημιούργησε το πρώτο φις σούκο. Οι έξι πρίζες στο mT-1000 έχουν κάλυμμα και προστασία κατά του νερού και της σκόνης κατά IP54, ενώ «πατάει» σε τέσσερις μικρές ακίδες για αποφυγή δονήσεων, στις οποίες ρυθμίζεται το ύψος τους

Εσωτερικά το πολύπριζο έχει χάλκινους αγωγούς διαμέτρου 3,266 χλστ. και έναν παθητικό «βελτιωτή» ήχου που στην ουσία καταπολεμά τους θορύβους. Στην ουσία πρόκειται για ένα φίλτρο τοποθετημένο περιφερειακά, όπως οι φερρίτες, στον αγωγό εισόδου.

Για είσοδο έχει έναν ρευματολήπτη IEC C13 στο ένα άκρο του, στο οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλώδιο ρεύματος της αρεσκείας μας.

Είναι εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, φτιαγμένο για μια ζωή. Τοποθετήσαμε το mT-1000 στο σύστημα μας και αρχίσαμε τις ακροάσεις, συγκρίνοντας το με ένα άλλο καλό πολύπριζο.

Ο ήχος με το Sotm απέκτησε δυναμικές και ταχύτητα, οι θόρυβοι περιορίστηκαν σημαντικά και ήταν σαν «όλα να έσφιξαν». Παρατηρήσαμε, επίσης, μεγαλύτερη έκταση, καθαρότητα και πιο συγκροτημένη στερεοφωνική εικόνα.

Το μπάσο έγινε πιο ουσιαστικό και πιο πυκνό, ενώ οι υψηλές απογειώθηκαν αποκτώντας διαύγεια και ευγένεια. Η ακρόαση απέκτησε φυσικότητα και διάθεση, ενώ βελτιώθηκε παράλληλα και η λειτουργικότητα των ψηφιακών συσκευών μας, ειδικά του streamer.

Θα πρέπει πάντα να προσέχουμε τις γειώσεις και τις φάσεις των συσκευών που συνδέουμε σε αυτό. Το Sotm mT-1000 είναι ένα εξαιρετικό audio πολύπριζο που θα ανεβάσει κατηγορία στο σύστημα σας και θα το κάνει να λειτουργεί αλλά και να ακούγεται πολύ καλύτερα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ: Πολύπριζο 15Α

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΙΖΩΝ: 6

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 106x75x526 χλστ.

ΒΑΡΟΣ: 1,7 κιλά


Πληροφοριες και τιμες εδω :

https://www.chameleonracks.gr/SOtM%20music%20server%20/mT-1000-en